Recept: Salát z červené řepy s kozím sýrem a kešu

5. února 2017 v 11:20 | Martin
Salát není pro většinu Čechů oblíbené jídlo. Možná proto, že výběr čerstvé zeleniny a ovoce je v naší zemi po celé zimní období celkem žalostný. Na tento salát ale stačí jedna návštěva supermarketu (třeba Lidl).

Suroviny
  • Polníček
  • Červená řepa
  • Kešu ořechy
  • Med
  • Pomeranč
  • Balzamikový ocet
  • Olivový olej
Postup
Předvařenou řepu nakrájíme na kostky, rozložíme na plech a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct na cca 190 stupňů asi 20 minut. Poté necháme schladit.
Na pánvi na sucho orestujeme kešu a oloupeme pomeranč.
Do mísy dáme opraný polníček, nakrájený kozí sýr, kešu a nakrájený pomeranč.
Na konec přidáme zálivku, kterou vytvoříme smícháním lžíce medu, lžíce olivového oleje a lžíce balsamikového octa.
Salát promícháme.
Lze dosolit hrubozrnnou mořskou solí.

Alternativně lze zaměnit kešu za vlašské ořechy, kozí sýr za sýr balkánký...

Podáváme s čerstvou bagetkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama