Recept: České "rizoto" podle rodičů

16. dubna 2016 v 19:25 | Martin |  Jak to vařím já
Jsou jídla, jejichž chuť vám připomene dětství. A proto je vaříme tak, jak to dělali naši rodiče, i když to není tak, jak by to mělo být. Tohle rizoto rozhodně není totéž co klasické krémové italské risotto.

Suroviny
1 velká cibule
Olej
Vepřové maso v konzervě (doporučuji to z Lidlu)
Rýže
Sušené houby
3 kuličky nového koření
Sůl a pepř

Postup (originál)
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji opečeme do zlaté barvy.
Přidáme maso rozdělené na kousky a to chvíli restujeme. Poté zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Osolíme, opepříme a přidáme 3 kuličky nového koření.
Přidáme i houby, dají tomu chuť i barvu.
Vše pomalu dusíme do měkka.
Po uvaření přidáme rýži (vývaru musí být cca dva prsty nad) a vaříme. Nakonec dochutíme podravkou.

Postup (můj)
Na opečené cibulce osmahnu zeleninu (hrášek a mrkev na kostičky). Přidáme maso a restujeme. Poté nasypeme do hrnce rýži a vše zalijeme hovězím vývarem v dostatečném množství (když ho bude málo, připálí se to). Okořeníme stejně. Mám-li houby, přidám i je. Pomalu vše dusím do měkka. Podravku nepřidávám.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama