Recept: Pomazánka z uzené makrely

11. ledna 2016 v 19:22 | Martin |  Jak to vařím já
Dlouho jsem nepřidal žádný příspěvek. Přibylo práce, ubylo času. A právě proto je potřeba vařit rychle a přitom dobře. A tomu perfektně odpovídá tato výborná pomazánka. Určitě ji vyzkoušejte!
Ingredience - základní recept:
uzená makrela (cca 250g)
50 g másla
lžička mleté papriky
2 sladkokyselé okurky
malá cibule
jablko
2 vejce
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce majonézy
sůl
Příprava:
Uzenou makrelu je nejprve potřeba vykostit. Na kousky rozdělanou jí dejte do mísy, přidejte změklé máslo, ochuťte paprikou a vše utřete dohladka. Dejte okapat okurky. Oloupejte cibuli i jablko, z něj odstraňte jádřince. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Okurky, cibuli, jablko i vejce nakrájejte nadrobno a přidejte do mísy. Dochuťte majonézou, hořčicí a promíchejte. Dle chuti přidejte sůl. Nechte v lednici cca 15 odležet.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama