Recept: Zázvorový odvar

28. září 2011 v 10:56 | Martin |  Jak to vařím já
Čas od času se nachlazení, či chřipka týká většiny z nás. Existuje mnoho způsobů, jak s tím zatočit. Zázvorový odvar je jedním z nich...


Ingredience
kousek zázvoru
menší citrón
med (případně cukr na doslazení)

Příprava
Cca 2-3 cm zázvoru nastrouhejte a dejte do dostatečně velké nádoby. Zalijte litrem vroucí vody a nechte asi 5 minut louhovat. Přidejte šťávu z citrónu. Až bude vývar jen teplý, zceďte jej a přidejte med.

Tipy
Se zázvorem opatrně! Volte rozumné množství. Nepijte odvar s kousky zázvoru, mohou popálit žaludek.
Med nedávejte do horkého vývaru, zničili by se všechny dobré látky v něm obsažené!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama