Recept: Španělská česnečka

16. června 2011 v 20:29 | Martin |  Jak to vařím já
Velmi zajímavá verze tradiční česnečky. Tento recept je z časopisu Gurmet a mám ho vyzkoušený.Navíc je jednoduchý a rychlý...


Ingredience:
4 větší rajčata
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
3 vejce
50 gramů strouhaného sýra (doporučuji švýcarský gruyére, středně tvrdý kravský sýr)
jemně nasekaná petrželka
mořská sůl
pepř

Příprava:
Rajčata nařízneme do křížku a dáme do vařící vody. Po 5 minutách je snadno zbavíme slupky. Dužinu nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

V kastrolu rozehřejeme olej a česnek osmahneme do zlata. Přidáme nakrájená rajčata, chvilku restujeme a poté zalijeme cca litrem vroucí vody. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.

Polévku sundáme z ohně a postupně do ní vmícháme vejce prošlehané se sýrem.

Na talíři dozdobíme petrželkou a případně kostičkami opečené bílé bagety.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Elion Elion | Web | 21. ledna 2012 v 10:03 | Reagovat

Zajímavé recepty

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama