Recept: Špagety s vůní jihu

20. února 2011 v 18:00 | Martin |  Jak to vařím já
Dali byste si lehké špagety vonící létem? Nabízím vyzkoušený nenáročný recept. Zvláště ančovičky dokáží zvýraznit chuť!



Suroviny
400 g špaget (osobně doporučuji značku Barilla)
100 ml olivového oleje
2 červené cibule
4 stroužky česneku
špetka chilli
1 velké rajče
150 ml passaty (drcená rajčata ochucená mořskou solí)
12 filetů ančoviček (naložených v oleji)
200 g černých oliv
trocha nasekaných lístků tymiánu
1 ciabatta
mořská sůl

Postup
Nejprve je třeba zpracovat ciabattu. Předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. Ciabattu nakrájíme na tenčí plátky, pokapeme je olivovým olejem, posypeme tymiánem a dáme péct dokud nezezlátnou (cca 5-10 minut).

Špagety uvaříme v osolené vodě (neměly by být rozvařené!).

Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme olej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek (oloupaný a lehce zmáčknutý). Cca 5 minut restujeme. Přidáme chilli dle chuti, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky a olivy nakrájené na kroužky. Krátce orestujeme a přidáme passatu. Na závěr přidáme scezené špagety, prohřejeme a nandáme na talíř.

Podáváme s opečenou ciabattu (já ji rozdrolíme na povrch). Lze přidat i jemně strouhaný parmezán.

Pozor!
Pokud použijete místo passaty kečup, místo ciabatty veku, místo parmezánu eidam apod., bude výsledkem úplně jiné jídlo. Tento váš zlepšovák pošlete do pořadu "Babicovy dobroty". :-)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama