Recept: Ratatouille z trouby

15. února 2011 v 8:42 | Márty |  Jak to vařím já
Máte rádi zeleninu? Já ano. A moc mi chutná grilovaná. Proto jsem s úspěchem vyzkoušel tento recept na výborné, v troubě pečené ratatouille pro dvě osoby.



Suroviny
1/2 lilku
1/2 cuket
1 paprika (ideálně kombinace dvou barev - červená a žlutá)
2 rajčata
3 žampiony
3 brambory
1 žlutá cibule
3-4 stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř
Sušené oregáno (příp. šalvěj, rozmarýn)

Postup
Zeleninu očistíme, případně omyjeme a osušíme. Nejprve nakrájíme lilek a cuketu na cca 5 cm dlouhé hranolky, které necháme půl hodiny "vypotit". Papriku "vykostíme" a nakrájíme na proužky, rajčata na měsíčky, oloupané žampiony na podélné plátky, brambory se slupkou na cca 5 mm tlustá kolečka a oloupanou cibuli na půlměsíčky.
Na plech dáme pečící papír a poklademe zeleninu (bez ladu a skladu). Přidáme i neloupané, lehce stlačené stroužky česneku. Vše vydatně pokapeme olivovým olejem (nešetřit!). Nakonec čerstvě mletá mořská sůl, pepř a sušené oregano.
Troubu rozehřejeme na 180°C a vložíme plech. Pečeme cca 40 minut. Pak cca 10 grilujeme.
Podáváme samotné, či jako přílohu. Chuť doplní i tzatziky či zakysaná smetana.

Obrázek: Před pečením
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama