Recept: Kapustičky se slaninou a kaštany

20. února 2011 v 10:34 | Martin |  Jak to vařím já
Růžičková kapusta je má oblíbená zimní zelenina. Proto mě zaujal "vánoční" recept Nigelly Lawson. Vyzkoušel jsem ho a bylo to opravdu výborné!



Suroviny
500 g růžičkové kapusty
150 g kvalitní slaniny
200 g kaštanů (upečené a vyloupané, nebo konzervované)
5 lžic husté, zakysané smetany
Mořská sůl
Drcený pepř

Postup
Do vroucí osloené vody vhodíme očištěné kapustičky. Vaříme je do měkka, cca 8-10 minut. Když jsou uvařené, slijeme vodu a kapustičky zchladíme v ledové vodě.

V nepřilnavé pánvi opečeme slaninu nakrájenou na kostky do křupava (cca 4 minuty). Přidáme kaštany a mícháme. Až začnou kaštany zlátnout, ztlumíme oheň a přisypeme slaninu.

Promícháme a vlijeme zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a mícháme až smetana zhoustne a kapustičky obalí.

TIP z internetu
Konzervované kaštany koupíte v italských lahůdkách.
Čerstvé lze upéct doma (naříznuté do kříže v troubě na 200 ºC na plechu asi 15-20 minut).
Loupat se musí ještě teplé, aby skořápka a vnitřní slupka zase nepřischly.

Obrázek: A může se jíst...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama