Recept: Plněné papriky

28. listopadu 2010 v 11:10 | Márty |  Jak to vařím já
Suroviny pro 4 porce:
400g mletého masa (míchané)
plechovka rajčatového protlaku (nebo čerstvá rajčata)
cca 6 paprik
1 vejce
1 velká cibule
česnek
mletý pepř
chilli
2 bobkové listy
hladká mouka
olej
může být uvařená rýže (asi 4 lžíce)

Příprava:
Omyté papriky zbavíme semínek. Mleté maso osolíme a okořeníme (ne bobkové listy), případně přidáme rýži. Ze směsi vyrobíme válečky, ty obalíme moukou a nacpeme do paprik. Otevřený konec papriky i papriku zvenčí poprášíme moukou.
V hrnci rozehřejeme olej a papriky prudce opečeme ze všech stran. Pak na olej dáme nakrájenou cibuli, vše trochu podlijeme, přidáme bobkový list a půl hodiny dusíme.
Vyndáme papriky, ze šťávy vydusíme co nejvíc vody, přidáme lžíci mouky a rajčatový protlak, chvíli povaříme, vrátíme papriky a dalších 15 minut dusíme. Pokud nemáme protlak, ale "živá" rajčata, rozpůlíme je a během prvního dušení je položíme slupkou nahoru na papriky. Slupka se sroluje a není problém ji sundat. Omáčka se musí rozmixovat. Podáváme s rýží, nebo těstovinami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama