Recept: Platýz na másle s limetkou

14. února 2010 v 16:50 | Márty |  Jak to vařím já
Tento recept není vůbec složitý. To už je větší dřina připravit míchaná vejce! Hlavním důvodem proč sem tento recept zařazuji je maso platýze. Na doporučení prodavače v Kauflandu jsem koupil chlazené filety - novinka v nabídce. A co mě přesvědčilo? Prý je bez kostí a na másle se peče jen minutu.

Postup
Filety opláchneme a osušíme. Dále je osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Obalíme je v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo. Dáme na pánev filety platýze, které zakapeme šťávou z limetky. Pečeme cca 1 minutu z každé strany.

Maso je delikátní, jemné a opravdu bez kostí. Podáváme s bramborem.
 

22 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 LR LR | 13. srpna 2011 v 12:32 | Reagovat

Dneska měli platýze velkého za 270 Kč/kg, tak jsem neodolal a taky si koupil dva filety. Jednoduchá příprava je opravdu nejlepší, cokoliv víc už ruší požitek z ryby.

2 Sosak Sosak | E-mail | 9. března 2013 v 12:45 | Reagovat

Recept jednoduchý a rychlý … Rybka chutná luxusně   Dobré že i v Kaflu začali prodávat čerstvé rybky..

3 Marek Marek | Web | 22. února 2014 v 8:26 | Reagovat

Ryby je opravdu nejlepší prostě a jednoduše dát na pánev, sůl, trochu citronu. Někteří vrazi obalí ještě rybu v trojobalu a smaží na úhel. Samozřejmě ryby vždy čerstvé! http://www.superlevne-recepty.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama