Recept: Bramborový salát

2. ledna 2010 v 16:18 | Márty |  Jak to vařím já
Pro Vánoce 2010 jsme si připravili bramborový salát, který byl kompromisem pro mě i mou manželku. Bez celeru, bez hrášku a mrkve a hlavně bez uzeniny. Salám do bramborového salátu prostě nepatří. Výsledek byl skvělý! Salát výborně ladil k rybě (pečený mořský vlk s bylinkami). A zde je již recept...

Ingredience:
0,5 kg brambor (varný typ vhodný na salát)
1 menší cibule
0,5 velkého kyselého jablka (ne moučnaté)
cca 4 kyselé okurky
sůl, pepř
200 g majonézy
2 vejce
lžíce dijónské hořčice

Příprava:
Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, aby šly lépe loupat. Ještě zatepla oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Postupně dáváme do mísy. Množství soli lépe odhadneme a lépe se promíchá, když solíme postupně každou nakrájenou vrstvu (taktéž pepř). Na velmi drobno nakrájíme cibuli, okurky, natvrdo uvařená vejce a oloupané jablko, přidáme do mísy.
Promícháme (nejlépe rukama). Přidáme majonézu a hořčici a znovu zlehka promícháme (už ne rukama). Necháme uležet do druhého dne v lednici.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama