Recept: Uzený vývar s rýží

24. února 2009 v 18:15 | Márty |  Jak to vařím já
Pokud vaříte uzené maso a nechcete zbylý vývar vylít, můžete poměrně jednoduše připravit chutnou a a vydatnou polévku.

Co potřebujeme?
Uzené vepřové maso (300-500g), 1 varný sáček rýže, 1/2 balíčku mražené polévkové směsi, maggi, 6 kuliček černého pepře, mletý pepř a petrželovou nať

Jak postupujeme?
Uzené maso vaříme cca 30 minut v tlakovém hrnci společně s kuličkami pepře. Vodu solit nemusíme, nebo jen mírně - uzené maso je slané dost. (Na polévku je možné použít vývar i z uzeného vepřového kolena.)

Po dobu vaření masa uvaříme i sáček rýže (dle návodu na obalu asi 15 min ve vroucí osolené vodě).

Uvařený vývar z uzeného masa přecedíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme zmrazenou směs mrkve, hrášku a kukuřice a krátce povaříme. Ochutíme mletým pepřem, maggi kořením a přisypeme uvařenou rýži.

Polévku z uzeného masa promícháme a můžeme podávat. Na talíři polévku zdobíme nakrájenou zelenou petrželovou natí. Petrželka může být i sušená.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama