Recept: Nakládaný bůček

1. listopadu 2007 v 12:45 |  Jak to vařím já
Tentokrát jsem zalovil na internetu, vyzkoušel a doporučuji!
Suroviny:
0,5-0,6kg bůčku, bobkový list, nové koření celé, pepř celý, česnek, sůl

Na obalení:
Hlavička česneku, sójová omáčka, worchester, magi, chilli omáčka, chilli v prášku, kari, pepř mletý, paprika sladká, sůl.

Postup:
Bůček dáme do hrnce s vodou, přidáme 2 bobkové listy, asi 12 kuliček pepře a 12 nového koření. Rozmačkáme 6 stroužků česneku a vaříme všechno dohromady až to změkne. Po uvaření vyjmeme maso z hrnce, vykrájíme kosti a chrupavky (pro pohodlnější konzumaci). Než maso trochu vychladne, připravíme si krém na obalení bůčku. Rozmačkáme hlavičku česneku, přilijeme asi lžíci z každé omáčky, z chilli omáčky jen půl. Přidáme lžičku soli, kari, papriky, asi půl lžičky chilli a pepře. Vše zamícháme, aby vznikl krém (neměl by téct a ani být moc hustý). Doladíme omáčkami - raději zkraje menší množství a pak naředit. Pomazání bůčku děláme na alobalu, do kterého pak bůček zabalíme. Dáme do lednice na pár dní (2-7) odležet.
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 bohm antonín bohm antonín | E-mail | 2. listopadu 2008 v 21:38 | Reagovat

bůček nakládaný

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama