Recept: Zapečený květák s bramborem

24. června 2006 v 17:20 | Márty |  Jak to vařím já
Co potřebujeme?
1 větší květák, 75 dkg vařených brambor, 15 dkg šunkového salámu, 10 dkg nastrouhaného ementálu, 10 dkg másla, 1/4 l mléka nebo smetany, 2 až 3 vejce, 3 dkg strouhanky a sůl.
Jak postupujeme?
Květák uvařený ve slané vodě rozebereme na růžičky. Brambory, které jsme uvařili ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunkový salám taky jemně nakrájíme na kostičky. Do ohnivzdorné mísy vymazané máslem dáme nejdříve vrstvu brambor, trochu osolíme, na to dáme vrstvu květáku, posypeme šunkovým salámem a nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem a tak střídavě pokračujeme. Navrch dáme vrstvu brambor, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem a troubě asi 10 minut zapékáme. Pak v mléce nebo smetaně rozkvedláme vejce, trochu osolíme, nalijeme na pokrm, posypeme strouhankou a dopékáme v troubě tak dlouho, až povrch zčervená. Podáváme se salátem ze syrové zeleniny.
Recept pro 6 osob!
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 NENITA NENITA | Web | 8. září 2016 v 17:07 | Reagovat

sms půjčka 1000 :-|

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama